Profile

Join date: Sep 7, 2022

About

Min köksblandare går inte på - vad kan jag göra?


Om din köksblandare inte slår på, finns det ett par enkla saker du kan göra. Först kan du prova att använda vinäger och vattenlösning för att ta bort mineralavlagringar. Du kan även byta ut ventilsäten och fjädrar. Båda är placerade i botten av ventilen. Om du inte hittar reservdelar kan du kontakta tillverkaren av din kran. Du kan också prova att sätta på och stänga av vattentillförselventilerna för att se om det droppar vatten.


Kontrollera rörledningarna


Om problemet kvarstår kan du behöva undersöka vattenförsörjningen. Flera orsaker kan leda till detta problem, inklusive ett igensatt vattenrör eller ett sprucket vattenrör. Att kontrollera rörledningarna för läckage kan hjälpa dig att fastställa den exakta orsaken. Om du hittar något, kontakta din vattenleverantör omedelbart. Om ingen av dessa lösningar fungerar kan du prova att byta ut kranen eller reparera röret.


Installera en vattenavhärdare


Om ventilen är igensatt kan det vara hårt vatten. Hårt vatten kan orsaka rost och korrosion och kan även blockera ventilen. För att förhindra ansamling kan du installera en vattenavhärdare. Ett annat alternativ är att använda ett kemiskt avkalkningsmedel för att ta bort kalken, men var försiktig, eftersom dessa produkter kommer att skada ventilens skyddande beläggning. Du bör också kontrollera om ventilen är blockerad på grund av inre korrosion.


Om problemet kvarstår kan du byta ut krankassetten. Om du inte kan ta bort patronen själv kan du använda en insexnyckel för att skruva loss muttern som håller patronen på plats. Du bör också ta bort den dekorativa biten som täcker patronen. Ta bort kanallåset genom att skruva loss skruven och mässingsstycket som håller patronen. Sedan kan du ta bort O-ringen. Byt ut O-ringen mot en ny.


Behöver tång


Därefter bör du kontrollera luftaren. Luftaren fångar upp mineralavlagringar som byggs upp i rören och för in luft i vattenströmmen. Om luftaren är igensatt med hårda vattenavlagringar kommer det att göra att kranen har lågt vattentryck. Att rengöra luftaren är ett enkelt gör-det-själv-projekt. För att rengöra den behöver du en tång och en handduk för att undvika att repa kranen. Skruva loss luftaren och undersök insidan för mineralavlagringar.


Om du har provat alla ovan nämnda korrigeringar och fortfarande inte ser problemet kan du prova att byta ut magneten. Detta är en snabb och enkel lösning. Allt du behöver är en insexnyckel och en skruvmejsel för att ta bort magneten. Efter att ha tagit bort magneten, skruva i den nya och slå på vattnet igen. Din Nivito kranar borde fungera igen. Om den inte slås på är det troligen magneten.


Skaffa en rörmokare i Houston


Handtaget på kranen kan vara avskalat. Om du inte kan ta bort den själv, ring en rörmokare. De kommer att kunna ta bort handtaget och kontrollera skaftet för avskalade trådar. Dessutom kan en trasig bricka i skaftet orsaka att din kran stängs av. Om du inte kan ta bort handtaget kan det vara dags att skaffa en rörmokare i Houston. De kommer också att kunna byta ut handtaget.

R

rauldawson993

More actions